Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας

Δέκα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που φέρεται να εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Στο Ουλούντερε, στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν "κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αντάρτες του PKK" σε ένα σημείο ελέγχου κοντά σε μια φυλακή, μετέδωσε αργά το απόγευμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, στην επαρχία Μαρντίν, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε φερόμενη επίθεση Κούρδων ανταρτών.

"Δύο στρατιώτες και δύο φύλακες χωριών (που στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν Κούρδους αντάρτες) σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση στην επαρχία Μαρντίν", ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

"Μια βόμβα που τοποθέτησαν τρομοκράτες του PKK στο δρόμο μεταξύ Κιζίλτεπε και Ντερίκ στην επαρχία Μαρντίν πυροδοτήθηκε κατά το πέρασμα του οχήματος που μετέφερε δυνάμεις ασφαλείας", πρόσθεσε το πρακτορείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin