Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

DW: Επιστρέφουν και δικτυώνονται οι ευρωπαίοι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου κρατούν επαφή μεταξύ τους και θεωρούνται δυνητικά σε θέση να δράσουν. Στη Γερμανία καταγράφονται 270 επίδοξοι τζιχαντιστές. Και γυναίκες μουσουλμάνες ριζοσπαστικοποιούνται.

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας καταγράφουν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαίων τζιχαντιστών, οι οποίοι επιστρέφουν από τις εστίες πολέμου στη Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Αιτία της επιστροφής τους στην Ευρώπη είναι οι συνεχιζόμενες απώλειες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" στο Ιράκ και στη Συρία.

Και νεαρές γυναίκες ριζοσπαστικοποιούνται

Σύμφωνα με την κυριακάτικη WELT η οποία επικαλείται ευρωπαϊκούς κύκλους ασφαλείας ο αριθμός των τζιχαντιστών από την Ευρώπη που κατά καιρούς βρέθηκαν στην περιοχή ανέρχεται στους 6000 – σχεδόν το ένα τρίτο από αυτά τα άτομα έχει ήδη επιστρέψει στην πατρίδα του. Εκεί οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να διατηρούν επαφή μεταξύ τους.

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία Δίωξης του Εγκλήματος προειδοποιεί για δικτύωση των παλιννοστούντων ισλαμιστών. Σύμφωνα πάλι με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στη Γερμανία ζουν περισσότεροι από 520 ισλαμιστές για τους οποίους οι αρχές υποθέτουν ότι "έχουν την πρόθεση να διαπράξουν μια πολιτικά υποκινούμενη σοβαρή ποινική πράξη".
DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin