Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Erdogan: Επανέφερε την πρόταση για δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) να ορίσουν "μια ζώνη ασφαλείας" στην Συρία, όπου δεν θα σημειώνονται μάχες και η οποία θα βοηθήσει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την αραβική χώρα.

Μιλώντας από την Κίνα, όπου διεξάγεται η σύνοδος των G20, ο Ερντογάν τόνισε πως επανέλαβε την πρόταση για μια "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" στην Συρία κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα σύνορα της, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην βόρεια Συρία πριν περίπου δύο εβδομάδες, απωθώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και Κούρδους μαχητές από μια έκταση 90χλμ.

"Οι Σύροι πολίτες που βρίσκονται στην χώρα μας και όσοι θέλουν να μεταναστεύσουν από την Συρία μπορούν τώρα να βρουν την ευκαιρία να ζήσουν πιο ειρηνικά στην πατρίδα τους και στις κατοικίες τους", δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην περιοχές που εκκαθαρίστηκαν από μαχητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin