Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η G20 καλεί τα κράτη να «μοιραστούν το βάρος» του προσφυγικού

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) κάλεσε σήμερα, Δευτέρα, όλες τις χώρες να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Χανγκτζόου (Κίνα).

«Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων [...] και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει η γαλλική εκδοχή του κειμένου.

Η G20, που εκπροσωπεί το 85% του παγκόσμιου πλούτου, επανέλαβε επίσης την έκκλησή της για καλύτερο «συντονισμό των προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι βαθιές αιτίες της προσφυγικής κρίσης» και να «κατανεμηθούν τα βάρη» που αντιστοιχούν στον καθένα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin