Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Οι δυνάμεις της "συμμαχίας" πίστευαν ότι έπλητταν μία θέση μάχης του ISIS: Δεκάδες Σύροι στρατιώτες νεκροί από πλήγμα των ΗΠΑ - Οργή Ρωσίας

Η διεθνής συμμαχία κατά του ISIS υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σημεία που θεωρούσε ότι αποτελούν θέσεις μάχης των τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά ανακάλεσε αμέσως την επιχείρησή της όταν η Μόσχα την προειδοποίησε πως ενδεχομένως οι στόχοι της να είναι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.


«Νωρίτερα μαχητικό αεροσκάφος της συμμαχίας πραγματοποίησε βομβαρδισμό στα νότια του Ντέιρ Εζόρ, στη Συρία», αναφέρει στο ανακοινωθέν της η Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CENTCOM).


  • «Οι δυνάμεις της συμμαχίας πίστευαν ότι έπλητταν μία θέση μάχης του Ι.Κ. που παρακολουθούσαν καιρό πριν την επιχείρηση βομβαρδισμού. Η επίθεση σταμάτησε αμέσως μόλις οι υπεύθυνοι της συμμαχίας ενημερώθηκαν από τους Ρώσους ομολόγους τους ότι είναι πιθανόν τα οχήματα και το προσωπικό των στόχων να ανήκουν στον συριακό στρατό», προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Στο ίδιο κείμενο προστίθεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε ζώνη την οποία η συμμαχία είχε βομβαρδίσει ξανά στο παρελθόν. Οι Ρώσοι είχαν ειδοποιηθεί προηγουμένως γι’ αυτήν την επιδρομή, μία κίνηση «επαγγελματικής αβροφροσύνης» ώστε ν’ αποφευχθούν τυχόν εναέρια επεισόδια μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της συμμαχίας και των Ρώσων πάνω από τη Συρία, η οποία όμως δεν αποτελεί και υποχρεωτική διαδικασία...
  naftemporiki.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin