Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της SOCAR για συνομιλίες για τον ΔΕΣΦΑ

Η SOCAR θα έχει συνομιλίες με έλληνες αξιωματούχους την επόμενη εβδομάδα για τη συμφωνία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ, είπε ο πρόεδρος της αζέρικης εταιρίας την Παρασκευή.

Το 2013, η SOCAR συμφώνησε στην εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ προς 400 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, λόγω διαφωνιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Περιπλέκοντας περισσότερο την πώληση, η κυβέρνηση πέρασε τον Ιούλιο τροπολογία που προβλέπει αύξηση των τιμολογίων του ΔΕΣΦΑ από τον επόμενο χρόνο, μικρότερη του αναμενόμενου. «Η αντιπροσωπεία μας θα έχει συνομιλίες στην Ελλάδα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Rovnag Abdullayev στους δημοσιογράφους.

Αξιωματούχοι της SOCAR έχουν δηλώσει πως η εταιρία είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη συμφωνία, αλλά η τιμή του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά. Η εγγυητική επιστολή της SOCAR για την εξαγορά λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιταλική εταιρία φυσικού αερίου Snam εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 17% του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR, σε συμφωνία με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, έχει δηλώσει η αζερική εταιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin