Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΕ: 1,65 εκατ. στα Ιόνια νησιά για τους σεισμούς

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων, και ειδικότερα τη Λευκάδα, τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης, και την Κεφαλονιάς, στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Εισηγητής του ΕΚ είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Ο εισηγητής Γεώργιος Κύρτσος (ΕΛΚ) τόνισε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στο ελληνικό αίτημα για τη χρηματοδοτική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. «Αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο περιφερειακής πολιτικής το οποίο θα βοηθήσει ουσιαστικά στη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας των Ιονίων νήσων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός ήταν ύψους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οκτώ τραυματίστηκαν, και 120 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε δίκτυα υποδομής, κτήρια και πολιτιστικά μνημεία, ενώ μερικές από τις σημαντικότερες τουριστικές παραλίες στη Λευκάδα καταστράφηκαν.

Η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει για την αποκατάσταση υποδομών, για την αποπληρωμή των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν και για την κάλυψη εξόδων για ορισμένες ενέργειες πρώτης ανάγκης. Τον Απρίλιο καταβλήθηκε στην Ελλάδα προκαταβολή ύψους 10% από την αναμενόμενη ενίσχυση. Το Συμβούλιο των υπουργών ενέκρινε τη χρηματοδότηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 646 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 23 αποχές.
   elzoni.gr
7/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin