Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Υεμένη: Νεκροί τουλάχιστον 17 άμαχοι από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική επαρχία Τάιζ της Υεμένης από αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που έπληξε ένα σπίτι, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι.
Η επιδρομή είχε στόχο ένα σπίτι στον τομέα αλ-Σάλου, ανέφεραν οι πηγές, μια περιοχή της Τάιζ όπου οι αντάρτες Χούδι και κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη του συνασπισμού μάχονται για τον έλεγχο. Η Τάιζ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης με 300.000 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις προτού ξεσπάσει ο πόλεμος.

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός πολεμά τους αντάρτες Χούδι και δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που κατέχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, από τον Μάρτιο του 2015, στην προσπάθεια να αποκαταστήσει στην εξουσία τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρόεδρο Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ.

Ο εξόριστος Χάντι απέρριψε σήμερα ειρηνευτική πρόταση του ΟΗΕ για τον τερματισμό της σύγκρουσης, λέγοντας πως η συμφωνία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας δρόμος προς περισσότερο πόλεμο και καταστροφή.
 [naftemporiki.gr]
29/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin