Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ιταλία: Περισσότεροι από 5.600 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση περισσότερων από 5.600 προσφύγων στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, ένας από τους υψηλότερους απολογισμούς από τις αρχές του έτους.

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης περισυνέλλεξαν μία σορό από ένα εκ των 39 πλοίων τα οποία έσπευσαν να βοηθήσουν, ιδίως σωστικές λέμβους αλλά επίσης 5 αλιευτικά όπου επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι κι επίσης 2 σχεδίες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου των λιμενικών ακτών.

Oι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν νωρίς το βράδυ με τα στελέχη των ομάδων να επικεντρώνονται σε σωστικές λέμβους στις οποίες επέβαιναν κατά
μέσο όρο 120-140 άνθρωποι στην καθεμία.

Πολεμικά πλοία και σκάφη της ακτοφυλακής της Ιταλίας όπως και πολεμικά πλοία άλλων χωρών επιχειρούν στην περιοχή όπως επίσης πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), της SOS Méditerranée, της Save the Children, της Sea-Eye ή ακόμα της ProActiva Open Arms.

Πολλά από αυτά τα ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν το πρωί σε μια επιχείρηση διάσωσης 720 ανθρώπων που ήταν στοιβαγμένοι στη γέφυρα και το αμπάρι ενός αλιευτικού μήκους 15 έως 20 μέτρων.

"Για πολλές ώρες κάθε φορά που άνθρωποι μεταφέρονταν από την γέφυρα προς τις σωστικές λέμβους μας, εξέρχονταν άλλοι τόσοι από το αμπάρι. Ήταν απίστευτο!" περιέγραψε ο Γιοχάν Μουσερί, συντονιστής της ομάδας διάσωσης της οργάνωσης SOS Méditerranée σε ένα δελτίο τύπου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin