Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση Ερντογάν σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά χωρίς αναφορά στη Λωζάνη

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις βίζες και στις Ηνωμένες Πολιτείες για το κουρδικό εξαπέλυσε σήμερα Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης, στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων με τις οποίες άφησε υπονοούμενα για την κυριότητα νησιών του Αιγαίου.

Μιλώντας από το βήμα της τουρκικής Βουλής κατά την πρώτη συνεδρίαση του τουρκικού κοινοβουλίου μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου την Ε.Ε. ότι δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της για την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τουρκικά διαβατήρια και ακολουθεί πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών απέναντι στην Άγκυρα.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία αναμένει την απελευθέρωση των βίζα μέσα στον Οκτώβριο, τον οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα. «Μιλώ ανοιχτά, [οι ευρωπαίοι] δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Μπορούν να σκεφτούν από μόνοι τους», είπε.

Στρέφοντας το βλέμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Ερντογάν επέκρινε έντονα την πολιτική της Ουάσιγκτον να συνεργάζεται με τους κούρδους αντάρτες στη Συρία για την αντιμετώπιση του "Ισλαμικού Κράτους".
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin