Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Πιθανός διάδοχος του Τουσκ ο Φάιμαν

O πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είναι πιθανό να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αυτό αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kurier, επικαλούμενη αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, τονίζει ότι εάν για το αξίωμα αυτό επιλεγεί τελικά σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, τότε ο κ. Φάιμαν θεωρείται «η καλύτερη εφεδρεία γι' αυτό».

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, τέτοιες ανώτερες θέσεις στην ΕΕ δίνονται κατά κανόνα σε πρώην αρχηγούς κυβερνήσεων και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος Σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος να έχει αποσυρθεί πρόσφατα από τη θέση του και να έχει ηγηθεί στο παρελθόν επί επτά και πλέον χρόνια μίας κυβέρνησης, αλλά και να έχει την εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ο Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως είναι γνωστό, στην ΕΕ έχει συμφωνηθεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα πρέπει την 1η Ιανουαρίου 2017 να παραδώσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει περαιτέρω, ωστόσο η συμφωνία προβλέπει την ανάληψή της από έναν Συντηρητικό, και αντ΄αυτού στους Σοσιαλδημοκράτες θα δίνονταν κάποιο από τα άλλα δύο υψηλά αξιώματα, αλλά καθώς ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται να είναι αμετακίνητος από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για έναν Σοσιαλδημοκράτη ανοίγει η θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  [elzoni.gr]
10/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin