Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το ήμισυ συνοικίας του Χαλεπίου

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα περίπου τη μισή έκταση μιας ελεγχόμενης από τους "αντάρτες" συνοικίας προωθώντας και πάλι τις θέσεις τους έναντι των ανταρτών ανακοίνωσε το "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων".

Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως μάχες μαίνονται στη συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα, κοντά στο κέντρο της πόλης, ένα από τα μέτωπα στο Χαλέπι που είναι εδώ και χρόνια διαιρεμένο σε περιοχές που ελέγχονται από τους "αντάρτες" και άλλες που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Ο συριακός στρατός ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του πως οι δυνάμεις του προωθήθηκαν στην Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών, έχουν περικυκλώσει τον ανατολικό τομέα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες και επιδιώκουν να ανακαταλάβουν πλήρως την πόλη.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με αξιωματούχους των "ανταρτών" για να σχολιάσουν τις αναφορές περί προώθησης των κυβερνητικών δυνάμεων.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin