Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: «Όχι» σε άλλη εκταμίευση χωρίς το ΔΝΤ

Την ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελα Μέρκελ επανέρχονται στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα, πολιτικοί σε Βερολίνο και Αθήνα καλλιεργούν ήδη σενάρια ενός τέταρτου μνημονίου.

Η Κ.Ο. του CDU καθιστά αναγκαία την εμπλοκή του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων, θα πρέπει να έχει ήδη, διευθετηθεί η συμμετοχή του.
«Η Καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ, υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει», λέει ο επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU, Φόλκερ Κάουντερ, στη σημερινή έκδοση της Bild.
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προσθέτει ότι «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών».

  • Και τέταρτο μνημόνιο;

Την ίδια ώρα - και με δεδομένη τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας και την εκτίναξη του χρέους στα 315 δισ. ευρώ - μερίδα Γερμανών βουλευτών θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα θα χρειαστεί και τέταρτο πακέτο βοήθειας.
Μιλώντας στην Bild του Σαββάτου, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) βουλευτής, Πέτερ Ραμσάουερ, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει ότι «βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας». Παράλληλα, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, αναφέρει στη Bild ότι «το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για πακέτα διάσωσης».
 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin