Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ακιντζί: Θέλει το κυπριακό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη

"Το φυσικό αέριο της Κύπρου θα μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας με τον πιο οικονομικό και ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού", δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ομιλία στο 23ο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι η ευημερία που θα προκύψει, θα δώσει την ευκαιρία στα κράτη της περιοχής να επανατοποθετήσουν τις σχέσεις τους στη βάση της συνεργασίας και της ειρήνης.

"Όπως είναι γνωστό", πρόσθεσε, "τους τελευταίους 16 μήνες διεξάγουμε εντατικές διαπραγματεύσεις για μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό. Στην περίπτωση που και η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδείξει μια λογική και ρεαλιστική στάση, τότε σύντομα θα είναι εφικτή η επίτευξη λύσης διζωνικής ομοσπονδίας.

Σε τέτοια περίπτωση, η Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος θα μπορεί να συμβάλει σοβαρά στα θέματα της διεθνούς ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής πρόσβασης".

 Όπως είπε ο Μουσταφά Ακιντζί, αυτό δεν θα αποβεί προς όφελος μόνο των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, αλλά η ευημερία και τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν, θα δώσουν την ευκαιρία στα κράτη όπως την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή.
 [riknews.com.cy]
10/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin