Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Κοινό μέτωπο Ρωσίας-Ιράν στο συριακό

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από τηλεφωνική επαφή που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών - «Μόνο μέσω πολιτικής συμφωνίας θα δοθεί η λύση», δήλωσαν Λαβρόφ και Ζαρίφ...

Οι κινήσεις στη σκακιέρα έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα κρυφά χαρτιά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Το συριακό μπαίνει στην τελική του φάση και οι μεγάλες δυνάμεις ενεργοποιούν όλες τις δυνάμεις τους για την τελική επικράτηση. Ιράν και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου στο θέμα της Συρίας, αναλαμβάνοντας δράση για την επίλυσή του.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή δράση, μετά από τηλεφωνική επαφή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Ιρανού ομολόγου του Μοχάμεντ Τζαφάρ Ζαρίφ.

Οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν ότι απαιτείται μία νέα διπλωματική προσπάθεια, η οποία θα συντονίζεται από τις δύο δυνάμεις και θα προταθεί στους διεθνείς οργανισμούς.

Τόσο ο Λαβρόφ, όσο και ο Ζαρίφ, δήλωσαν ότι η λύση στο συριακό μπορεί να λυθεί μόνο μέσω πολιτικής συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσα σε αυτή θα περιλαμβάνεται και ο νυν πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, κάτι που δεν δέχονται οι δυτικές δυνάμεις.
 protothema.gr
11/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin