Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση Λαβρόφ-Κασουλίδη για τις σχέσεις Ρωσίας-Ε.Ε.

Θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, σήμερα, στη Μόσχα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ρωσίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ίδια ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας στην επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου  της Ευρώπης την περίοδο 22 Νοεμβρίου του 2016 έως τον Μάιο του 2017.

 Επιπλέον, οι κ.κ. Λαβρόφ και  Κασουλίδης θα εξετάσουν ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στη συνάντηση των δύο ανδρών, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία και εν γένει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως και μια σειρά άλλα ζητήματα.      

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του ρωσικού υπουργείου, οι θέσεις της Ρωσίας και της Κύπρου είναι ταυτόσημες ή συγκλίνουσες σε πολλά ζητήματα, οι δύο χώρες τάσσονται υπέρ της επιστροφής σε μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εδραίωσης του κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ στις διεθνείς σχέσεις ως διεθνούς θεσμού για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.
 [greece-russia2016.gr]
31/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin