Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Επείγουσα συνεδρίαση για τη Συρία ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ

Τη σύγκληση επείγουσας συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη Συρία ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Σύμφωνα με ένα ψήφισμα του 1950, η Γενική Συνέλευση, που περιλαμβάνει 193 χώρες-μέλη, μπορεί να συγκληθεί επειγόντως για να εξετάσει ένα θέμα «με σκοπό να κάνει τις αναγκαίες υποδείξεις στα μέλη για συλλογικά μέτρα» αν αποτύχει να αναλάβει δράση το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Σας καλώ όλους να συνεργαστείτε και να εκπληρώσετε τη συλλογική σας ευθύνη» είπε ο Μπαν Κι Μουν, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποτύχει να τηρήσει τις ευθύνες του να διατηρήσει την ειρήνη και ασφάλεια στη Συρία».

Η Ρωσία, σύμμαχος της Συρίας που παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη συριακή κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, έχει ασκήσει βέτο σε πέντε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία από το 2011. 

Η Κίνα άσκησε επίσης βέτο για τα πρώτα τέσσερα ψηφίσματα.....http://www.naftemporiki.gr/story/1162117/epeigousa-sunedriasi-gia-ti-suria-zitei-o-gg-tou-oie
21/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin