Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Κύπρος: Προθυμία Φιλανδίας και Αυστρίας να φιλοξενήσουν το εδαφικό

Η Αυστρία και η Φιλανδία προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό, αποκάλυψε μιλώντας πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.


Ο Εκπρόσωπος, μιλώντας στον Τύπο, εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την συμπερίληψη στα συμπεράσματα που αφορούν τη μετανάστευση και ειδικότερα στο θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου με την Τουρκία, έχει συμπεριληφθεί η εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι όλων των κρατών μελών, χωρίς καμία διάκριση - η ανάγκη να υπάρχει αυτή η αποτελεσματική συνεργασία και με τα 28 κράτη μέλη. Είναι θετικό το γεγονός, είπε ο Εκπρόσωπος ότι στα συμπεράσματα που έχουν υιοθετηθεί, έχει προστεθεί η εν λόγω αναφορά.

“Από εκεί και πέρα, ως σύνοψη των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που ήταν αυτό που κυριάρχησε των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας προκύπτουν δύο πού σημαντικά δεδομένα: το πρώτο αφορά το γεγονός ότι οι συνομιλητές του Προέδρου, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνονται ότι εν έτη 2016 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις από ένα τρίτο κράτος προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Θεωρούμε ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία την εν λόγω προσέγγιση από τα κράτη μέλη της ΕΕ ιδιαίτερα σημαντική. Το Δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται ότι δίνει όλες εκείνες τις απαντήσεις, προσφέρει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να αντιμετωπίζονται οι όποιες ενδεχόμενες ανησυχίες για το θέμα της ασφάλειας”.

“Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχαν συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα να αναφέρουμε ότι δύο από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Αυστρία και η Φιλανδία, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό.
 kathimerini.com.cy
21/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin