Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Οι συριακές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως οι δυνάμεις του θα ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη της συριακής επικράτειας, ανάμεσα τους και το Χαλέπι, σημειώνοντας πως θα προτιμούσε να το πετύχει αυτό με τοπικές συμφωνίες και χορήγηση αμνηστίας που θα επιτρέπει στους "αντάρτες" να οδηγηθούν σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο Κανάλι 2 της δανέζικης τηλεόρασης, ο Άσαντ τόνισε πως δεν υπάρχει μετριοπαθής αντιπολίτευση και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιούν την οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα που ανακοίνωσε πως διέρρηξε κάθε σχέση με την αλ Κάιντα τον Ιούλιο) ως «χαρτί» στον συριακό πόλεμο.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει στην χορήγηση αμνηστίας σε "αντάρτες" σε κάποιες άλλες περιοχές, έπειτα από ένα μακρύ διάστημα πολιορκιών κι αεροπορικών επιδρομών, κάτι που ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να συμβεί και στο Χαλέπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin