Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Άλλη μία νύχτα στους δρόμους πέρασαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Κλειστά τα σχολεία

Άλλη μία νύχτα μακριά από τα σπίτια τους πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι των Ιωαννίνων, καθώς οι σεισμικές δονήσεις συνεχίστηκαν και το βράδυ της Κυριακής.

Πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων έμειναν και χθες το βράδυ έξω από τα σπίτια τους και βρέθηκαν να κοιμούνται στα αυτοκίνητα τους σε πλατείες και δρόμους της πόλης. Η κούραση που έχει επέλθει είναι μεγάλη όπως και η αγωνία που υπάρχει.

Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίστηκαν με την μεγαλύτερη 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνεται λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.


  • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου, τα σχολεία στα Ιωάννινα μετά τον ισχυρό σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων, που συνεδρίασε την Κυριακή, αποφάσισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

-Συνιστάται σε όλους να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα και να μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτήρια.

-Οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτήρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης.

Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Την ευθύνη για τη δρομολόγηση του ελέγχου την έχει ο αρμόδιος υπεύθυνος του κάθε κτηρίου (προϊστάμενος, συντηρητής κ.λπ.), ο οποίος και θα πρέπει να έλθει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

- Εφιστάται η προσοχή σε όσους διαμένουν σε παλιά κτήρια, τα οποία έχουν προβλήματα στατικότητας.

-Κλιμάκια τεχνικών του T.Α.Σ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, από σήμερα θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα δημόσια κτήρια, αρχής γενομένης από τα διδακτήρια. Το Συντονιστικό Όργανο βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και με έως τώρα δεδομένα θα επανεκτιμήσει αύριο την κατάσταση.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα δικαστήρια Ιωαννίνων.
 zougla.gr
17/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin