Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Ιράκ: Άρχισε η επίθεση ιρακινών σιιτών πολιτοφυλάκων για την ανακατάληψη του Ταλ Άφαρ


Ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές εξαπέλυσαν σήμερα επιχείρηση δυτικά της Μοσούλης για να ανακαταλάβουν την πόλη Ταλ Άφαρ από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους.


"Η επιχείρηση έχει στόχο να κοπεί ο ανεφοδιασμός ανάμεσα στη Μοσούλη και τη Ράκα (προπύργιο του ΙΚ στη Συρία) ώστε να ενισχυθεί η πολιορκία της Μοσούλης και να απελευθερωθεί" η πόλη Ταλ Άφαρ, δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Ασάντι, εκπρόσωπος των σιιτικών πολιτοφυλακών που είναι όλες μαζί γνωστές ως Χασίντ Σαάμπι ή Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των πολιτοφυλακών αυτών αναφέρεται πως "η πληγωμένη πόλη του Ταλ Άφαρ (είναι μεταξύ) των πόλεων που θα απελευθερωθούν".

Το Ρόιτερς μεταδίδει πως η επιχείρηση είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχία στην Άγκυρα, καθώς η Ταλ Άφαρ βρίσκεται κοντά στην Τουρκία και έχει σημαντικό τουρκομανικό πληθυσμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin