Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Έλλειψη προϊόντων στη βρετανική αγορά λόγω πτώση της στερλίνας

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας Tesco υποχρεώθηκε να αποσύρει δημοφιλή προϊόντα από τα προς διαδικτυακή πώληση προϊόντα της, κατόπιν διαφωνίας με την προμηθεύτρια εταιρεία για το ποιος πρέπει να καλύψει το πρόσθετο κόστος που δημιουργεί η μεγάλη πτώση της στερλίνας.

Τα Tesco διαθέτουν πλέον μόνο περιορισμένη ποσότητα προϊόντων της εταιρείας Unilever όπως η παραδοσιακή βρετανική κρέμα Marmite, τα παγωτά Ben & Jerry’s, τα αποσμητικά Lynx και τα απορρυπαντικά Persil, μεταξύ πολλών άλλων.

Η Unilever έχει σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων στα Tesco καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για αύξηση των χρεώσεων κατά περίπου 10%. Ο πολυεθνικός κολοσσός υποστηρίζει ότι αυτή η αύξηση του κόστους οφείλεται στη σημαντική πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ και του δολαρίου μετά από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και τις ανησυχίες ότι η Βρετανία οδεύει προς ένα «σκληρό» Brexit.

Πηγές της αλυσίδας Tesco αλλά και άλλων βρετανικών σουπερμάρκετ που πιστεύεται ότι έχουν γίνει δέκτες του ίδιου αιτήματος από τη Unilever υποστηρίζουν ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το Brexit για να αυξήσει τις τιμές της.

Οι ενάντιοι του Brexit, ωστόσο, έσπευσαν να επισημάνουν ότι η υπόθεση αποδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η έξοδος της χώρας από την ΕΕ για τους Βρετανούς καταναλωτές.
 riknews.com.cy
13/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin