Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σαουδική Αραβία: Κατά λάθος η σφαγή στη Σαναά της Υεμένης!

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που επιχειρεί κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη παραδέχθηκε σήμερα ότι σκότωσε κατά λάθος πριν από μία εβδομάδα 140 ανθρώπους που συμμετείχαν σε επικήδεια τελετή στη Σαναά, σε μία σφαγή που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Κατόπιν αυτού, οι συνασπισμός δεσμεύθηκε να επανεξετάσει τους κανόνες εμπλοκής στις επιχειρήσεις που διεξάγει κατά των ανταρτών Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλο τμήμα της Υεμένης.

Το Ριάντ και οι σύμμαχοί του, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χάντι, έχουν και κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για βομβαρδισμούς αμάχων.

Οι αεροπορικές επιδρομές της 8ης Οκτωβρίου είχαν ως στόχο μεγάλη αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να συμμετάσχουν σε επικήδεια τελετή του πατέρα στελέχους της διοίκησης των Χούτι και προκάλεσαν τον θάνατο 140 ανθρώπων και τον τραυματισμό 525.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin