Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Έληξε η εκεχειρία στην Υεμένη - Ο ΟΗΕ ζητά παράταση της παύσης εχθροπραξιών

Μια ακόμη εκεχειρία στον πόλεμο της Υεμένης έληξε ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από μια μέρα όπου σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία και των σιιτών ανταρτών Χούτι.


Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν κατηγορίες για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών, που είχε διάρκεια 72ωρών, με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για παράταση της εκεχειρίας, πριν την κατάρρευση της, να φαίνεται να μην είχαν αποτέλεσμα.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ κάλεσε σήμερα με ανακοίνωση του τις εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο να παρατείνουν την εκεχειρία για τρεις ακόμη μέρες.

Κατά την τριήμερη κατάπαυση του πυρός, οι χερσαίες μάχες συνέχισαν αμείωτες, αλλά οι αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα Σαναά σταμάτησαν, ενώ σημειώθηκαν λιγότερες επιθέσεις πυραύλων από τους Χούτι προς το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο σαουδαραβικός συνασπισμός δυνάμεων κατηγόρησε τους Χούτι ότι προέβησαν σε τουλάχιστον 1.000 παραβιάσεις της εκεχειρίας κατά το τελευταίο 24ωρο, εξαπολύοντας βομβιστικές επιθέσεις στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία, καθώς και σε αρκετές επαρχίες της Υεμένης.

Ο στρατηγός Αχμεντ Ασέρι, διοικητής της 4ης σαουδαραβικής ταξιαρχίας στα σύνορα της Υεμένης με την επαρχία Νατζράν της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις του απώθησαν χερσαίες επιθέσεις των Χούτι.
 [zougla.gr]
23/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin