Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Οι Κούρδοι της Συρίας θα λάβουν μέρος στη μάχη της Ράκα

Οι Σύροι Κούρδοι πολιτοφύλακες από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα αποτελέσουν μέρος των δυνάμεων στην επιχείρηση απομόνωσης της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στο Ιράκ, Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ.


Οι ΗΠΑ θεωρούν τις YPG σύμμαχό τους στη μάχη ενάντια στο Χαλιφάτο, ωστόσο η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, εξαιτίας της σύνδεσής τους με τους Κούρδους αντάρτες του PKK που διεξάγουν αντάρτικο εντός του τουρκικού εδάφους εδώ και δεκαετίες.

«Η μόνη δύναμη που είναι ικανή σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα στο προσεχές μέλλον είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες το YPG αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα» δήλωσε ο κ. Τάουνσεντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα κινηθούμε σύντομα σε επιχείρηση απομόνωσης της Ράκα με τις δυνάμεις που είναι ετοιμοπόλεμες» πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η επιχείρηση που σχεδιάζεται για την ανακατάληψη της Ράκας θα πρέπει να διεξαχθεί από τοπικές δυνάμεις και ότι οι YPG δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν.
 zougla.gr
27/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin