Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αυστρία: Όσο η θαλάσσια διάσωση ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν θα σταματήσει η εισροή προσφύγων

Όσο η θαλάσσια διάσωση θα ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να σταματήσει η εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα και την Ιταλία, προειδοποίησε σε δηλώσεις του, πριν από το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξουν "αλλαγή σκέψης" στην προσφυγική κρίση και "προυποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση".

"Εχουμε εδώ την παράδοξη κατάσταση, άνθρωποι που δεν έχουν λόγο για να τους χορηγηθεί άσυλο, να μην μπορούν να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης τους.

Χρειάζεται μία σαφής αλλαγή σκέψης, καθώς και προϋποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση", τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Κατά την άποψή του, η επέκταση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής Frontex είναι "ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα περαιτέρω βήματα για να μπορούν να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin