Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αγώνας για την ιστορική οικία του Παύλου Μελά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης, για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη.


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση ανακοινώνοντας  πως στον προϋπολογισμό του Δήμου  θα εγγραφεί κονδύλι ως συνεισφορά για την εξαγορά της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά. «Τα λόγια έχουν περισσέψει ανά τις δεκαετίες είναι ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι για γρήγορες και πρακτικές δράσεις που θα φέρουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση, αναστύλωση και διάσωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά. Και πρόσθεσε «Η κατοικία του ήρωα είναι το σπουδαιότερο μνημείο της πόλης μας. Για αυτό το σκοπό ο Δήμος Κηφισιάς πρόκειται να εγγράψει πόσο 100.000 ευρώ ως συνεισφορά για να εξαγοραστεί η ιστορική οικία του ήρωα Παύλου Μελά».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης που με το χειμαρρώδη λόγο τουφώτισε αθέατες πλευρές του Μακεδονικού Αγώνα και σκιαγράφησε το πορτρέτο του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.

Να σημειώσουμε πως το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας», που οργάνωσε την εκδήλωση προσπαθεί να διασώσει και να  αξιοποιήσει την οικία -μνημείο του Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, επί της οδού Τατοΐου 50. Όπως τόνισε  ο κ. Ιωάννης Μελάς, ως εκπρόσωπος της συλλογικής  αυτής προσπάθειας «Είναι κρίμα, είναι άδικο και ντροπή να είναι σε τέτοια κατάσταση η ιστορική οικία-μνημείο  του Παύλου Μελά».

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Ρένα Πολίτη, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπου, ο πρώην  Γενικός Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδος Ρακιντζής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί & Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.

Την ίδια ήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τον Μακεδονομάχο ήρωα Παύλο Μελά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας».Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα μέλη του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» στον ανδριάντα του ήρωα, που βρίσκεται στην πλατεία Κεφαλαρίου της Κηφισιάς.
 elzoni.gr
25/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin