Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Federica Mogherini: Η χώρα θα διαλυθεί εάν συνεχιστεί ο πόλεμος. Μόνη λύση για τη Συρία η πολιτική διέξοδος

Την κατεπείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι επιδιώκει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρεντερίκα Μογκερίνι.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε σειρά επαφών με υψηλούς παράγοντες από ΗΠΑ και Ρωσία.

«Όλα αυτά δεν αρκούν. Οι Σύροι έχουν ανάγκη για πρόσβαση στην παιδεία, στα νοσοκομεία. Υπάρχει ανάγκη για αναδιοργάνωση της κοινωνίας, ώστε να μη ριζοσπαστικοποιηθεί η επόμενη γενιά των πολιτών» επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Σχετικά με την εκεχειρία, η κα Μογκερίνι εκτιμά ότι «την ευθύνη έχουν εκείνοι που χορηγούν στρατιωτικό υλικό και προσωπικό. Αυτοί θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες εάν το επιθυμούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές με τους τοπικούς εμπλεκόμενους παράγοντες, γιατί κανείς δεν θέλει να διαλυθεί η χώρα».

«Η χώρα όμως θα διαλυθεί εάν συνεχιστεί ο πόλεμος. Θα πρέπει να πείσουμε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η μόνη λύση είναι η πολιτική, αλλιώς κανείς δεν θα είναι νικητής. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλουν οι στρατιωτικές ενέργειες την ειρήνη. Το μόνο που θα κάνουν θα είναι να παρατείνουν την αιματοχυσία» καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
6/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin