Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την απομόνωση του ISIS στη Ράκα

Οι προετοιμασίες του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση απομόνωσης του ISIS στην Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Συρία, ξεκίνησαν παράλληλα με την εν εξελίξει επιχείρηση για την ανακατάληψη της ιρακινής πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

"Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προκαταρκτικές εργασίες με τους συμμάχους μας για να ξεκινήσουμε την επιχείρηση απομόνωσης των τζιχαντιστών στην Ράκα", δήλωσε ο Κάρτερ, έπειτα από μια συνάντηση που πραγματοποίησε με ομολόγους του 11 χωρών για να συζητήσουν την πρόοδο της εκστρατείας για την συντριβή της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

"Θα υπάρξει αλληλεπικάλυψη (με την επιχείρηση της Μοσούλης). Αυτό είναι μέρος του σχεδίου μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό", τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Παράλληλα σημείωσε πως "ικανές και με κίνητρο" τοπικές συριακές δυνάμεις θα ηγηθούν της επίθεσης στην πόλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin