Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Martin Schulz: Η Ρωσία πρέπει να αλλάξει τακτική στη Συρία

Οι κυρώσεις υπάρχουν και εφαρμόζουμε κυρώσεις περισσότερο από δύο χρόνια νομίζω ήδη. Οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν και να συνεχίσουν να επιβάλλονται μέχρι η συμφωνία Μινσκ να εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και να γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη". Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία.

"Συμπλήρωσε όμως ότι "η Ρωσία έχει το δικαίωμα του βέτο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, υποχρεούται να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και να μην σπάει διεθνείς κανόνες και αυτό είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει στη Συρία, ως εκ τούτου η έκκληση προς τη Ρωσία είναι να κάνει κάθε δυνατό βήμα για να έρθει το τέλος της βίαιης αντιπαράθεσης στην περιοχή και να αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια. 

Αυτό είναι το βασικό στοιχείο όλων των συνομιλιών για προς το παρόν", τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετή πρόοδος, αλλά η ατμόσφαιρα είναι πιο εποικοδομητική από το αναμενόμενο. 

Επίσης, συμπλήρωσε, ότι "η Ρωσία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη Συρία, όπως συμβαίνει προς το παρόν - να μην δίνει πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πλέον ευάλωτους πολίτες εκεί,και να εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και τις ΜΚΟ να βοηθήσουν τους ανθρώπους".

"Αυτό είναι ένα ενάντια σε όλους τους διεθνείς κανόνες. Χθες η ρωσική κυβέρνηση μου φάνηκε ανοιχτή για έναν εποικοδομητικό διάλογο και αυτό είναι ό, τι χρειαζόμαστε", κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΚ.Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
20/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin