Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Spiegel: Οι χώρες της ΕΕ δεν στέλουν υπαλλήλους στην Ελλάδα για το άσυλο... λόγω φόβου

Εμπιστευτικό έγγραφο  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να καίει χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αρνούνται να στείλουν στην Ελλάδα  εμπειρογνώμονες για παροχή βοήθειας στο θέμα της διεκπεραίωσης των αιτημάτων ασύλου.


Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό  "Spiegel", για την άρνηση αυτή οι χώρες- μέλη επικαλούνται τα υπερπλήρη καταλύματα και τους εξοργισμένους πρόσφυγες.

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας προβλέπει την ενίσχυση των ελληνικών Αρχών, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται τώρα να αποστείλουν εμπειρογνώμονες διότι φοβούνται.

Η κατάστασης είναι "εξαιρετικά ασταθής", σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  επιθυμεί μεν να επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην Τουρκία οι πρόσφυγες, των οποίων απορρίπτεται το αίτημα για άσυλο, αλλά η διαδικασία δεν προχωρά, διότι οι ελληνικές Αρχές είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες.

Μόνο στη Λέσβο πρέπει εννιά υπάλληλοι να εξετάσουν τα αιτήματα 6.000 προσφύγων, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.
 [riknews.com.cy]
29/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin