Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Theresa May: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ

Τη βεβαιότητά της για τη θέση της Βρετανίας εντός και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε για ακόμη μία φορά η πρωθυπουργός της χώρας.


Συγκεκριμένα, η Τερέζα Μέι ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα συνεχίσει να παίζει πλήρως τον ρόλο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της και στη συνέχεια θα είναι στρατηγικός εταίρος της.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε., αλλά θα συνεχίσει να παίζει πλήρως τον ρόλο του μέχρι την αποχώρησή του και θα αποτελεί και στο μέλλον αξιόπιστο και ισχυρό εταίρο της Ένωσης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες.

Η κ. Μέι έκανε λόγο για την ανάγκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν ισχυρή και ενιαία θέση «έναντι της ρωσικής επιθετικότητας», συμπληρώνοντας ότι ήταν η Μεγάλη Βρετανία η οποία έθεσε το ζήτημα των ρωσικών πράξεων στη Συρία στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι αν η Τερέζα Μέι επιλέξει τη λογική του «σκληρού Brexit», τότε και οι διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε αυτό θα είναι επίσης σκληρές.

Ως «σκληρό Brexit» αναφέρεται συνήθως μία έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα το έθετε εκτός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά θα του έδινε πλήρη έλεγχο στα σύνορά του, ώστε να περιορίσει τη μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία από τις χώρες της Ε.Ε.
 elzoni.gr
21/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin