Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Συρία: ΗΠΑ και ΟΗΕ καταδικάζουν τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις καταδίκασε σήμερα τους "στυγνούς" βομβαρδισμούς νοσοκομείων στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, προειδοποιώντας τη Δαμασκό και τη Μόσχα για τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι ενέργειες.


"Οι ΗΠΑ καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο αυτές τις φριχτές επιθέσεις εναντίον των νοσοκομειακών υποδομών και των εργαζομένων σε υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις στυγνές πράξεις" τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ράις.

"Το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί, του, ιδίως η Ρωσία, ευθύνονται για τις άμεσες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των πράξεων", συνέχισε.

Η Ουάσινγκτον ενώνει τη φωνή της με τους διεθνείς εταίρους της και ζητά "την άμεση παύση αυτών των βομβαρδισμών" ενώ καλεί τη Ρωσία "να αποκλιμακώσει άμεσα τη βία" και να διευκολύνει την πρόσβαση του συριακού λαού στην ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε η Ράις.

Από την πλευρά, του, ο ΟΗΕ εξέφρασε τη θλίψη και τη "φρίκη" του λόγω της πρόσφατης κλιμάκωσης της βίας.

Ο Οργανισμός "καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και των πολιτικών υποδομών" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο συντονιστής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ για τη Συρία Άλι Αλ Ζαατάρι και ο περιφερειακός συντονιστής Κέβιν Κένεντι.
 ΑΠΕ -ΜΠΕ
19/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin