Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ν. Αναστασιάδης: Στόχος η επανένωση Κύπρου

Η απαλλαγή της Κύπρου από τα στρατεύματα κατοχής είναι ο στόχος σύμφωνα με τον Ν. Αναστασιάδη.


«Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα που δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διαμοιρασμένη», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, με τον τίτλο «Europe in peril, Cyprus in play».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «θέλουμε μια λύση που δεν θα αφήνει νικητές και χαμένους», ενώ για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν από 7 έως 11 Νοεμβρίου στην Ελβετία ανέφερε ότι θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό, χωρίς να υποβαθμίζεται η συζήτηση και στα άλλα ζητήματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η λύση στο Κυπριακό θα είναι και η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αναφορικά με την κυπριακή οικονομία ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι ότι η χώρα του εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη. «Από το 2014 το κράτος λειτουργεί με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, πλεόνασμα 2,5%, αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα με 1 δισ. 300 εκατ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε πως παραμένει πρόκληση η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ακόμη εκτίμησε ότι το 2016 η ανεργία θα μειωθεί στο 12%.
 elzoni.gr
2/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin