Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Η καλύτερη ευκαιρία για λύση εδώ και δεκαετίες

Για την καλύτερη ευκαιρία που υπήρξε εδώ και δεκαετίες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, κάνουν λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια θεωρήσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι θα ήταν χρήσιμη.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στηρίζουν τις υπό κυπριακή καθοδήγηση και υποβοηθούμενες από τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθειες των δυο ηγετών να υλοποιήσουν τις ελπίδες όλων των Κυπρίων και να πετύχουν δίκαιη και διαρκή διευθέτηση.

Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από την σημαντική πρόοδο που οι Κύπριοι ηγέτες έχουν κάνει φέτος, είπε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί, θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άϊντα θα επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Άϊντα θα μεταφέρει το μήνυμα στους δύο ηγέτες, ότι "δεν τέλειωσε το παιγνίδι".

Τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν όπως οι συνομιλίες συνεχίσουν από το σημείο στο οποίο έμειναν στο Μον Πελεράν.
 riknews.com.cy
 23/11/16
-
Related:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin