Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δεν αλλάζει η θέση της Γερμανίας για την Τουρκία

Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, διευκρινίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα κατασταλτικά μέτρα κατά της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ δεν αφήνουν χώρο για να ανοίξουν άλλα κεφάλαια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες που βγήκαν το πρωί στο φως της δημοσιότητας, ότι η καγκελάριος Μέρκελ υιοθετεί το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, όπως αποφάσισε σε μη δεσμευτικό ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα η εφημερίδα Bild και το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD είχαν αναφέρει ότι το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπου η καγκελάριος τάχθηκε υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Φερόταν μάλιστα να συνέστησε στους βουλευτές της να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αυτήν τη θέση, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν ερωτήσεις για το πώς το Βερολίνο βλέπει την περεταίρω σχέση του με την Άγκυρα.

  • "Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν κι άλλα κεφάλαια"

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ. "Από χρόνια η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια".
 DW -capital.gr
30/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin