Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι - Ελληνικό υποβρύχιο και πυραυλάκατος στο Καστελόριζο

Το Πολεμικό Ναυτικό έκανε αισθητή την παρουσία του, στέλνοντας στο Καστελόριζο το υποβρύχιο «Παπανικολής» και την πυραυλάκατο «Καβαλούδης», σε απάντηση των νέων 15 τουρκικών παραβιάσεων


Δεν υποχωρούν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς το μπαράζ, παραβιάσεων που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες συνεχίστηκε και σήμερα, με 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από επτά τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά, πέντε από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Η ελληνική πλευρά, απάντησε σε αυτές τις προκλήσεις με την αποστολή του υποβρυχίου «Παπανικολής» και της πυραυλακάτου «Καβαλούδης» στο Καστελόριζο.  

Πρόκειται για μια αποστολή «επίδειξης σημαίας» μία μόλις ημέρα μετά το περίεργο περιστατικό με τον «ναυαγό» ανοιχτά της Χίου ο οποίος αρνήθηκε να διασωθεί από τα ελληνικά μέσα που έφτασαν στην περιοχή.

Το Καστελόριζο είναι αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας καθώς επεκτείνει σημαντικά την ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και επιτρέπει την «ένωσή» της με την ΑΟΖ της Κύπρου.
 protothema.gr
2/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin