Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Φέρχοφστατ: Η ΕΕ απειλείται από έναν "κύκλο απολυταρχικών ηγετών"

Ο Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Γκι Φέρχοφστατ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να υπερασπιστούν την Ευρώπη απέναντι στον "κύκλο των απολυταρχικών ηγετών" που απειλούν την ΕΕ και τις αξίες της, αναφερόμενος στους προέδρους της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ.


"Μου φαίνεται ότι περιβαλλόμαστε όλο και περισσότερο από απολυταρχικούς ηγέτες: ο Πούτιν, ο Ερντογάν και οι πρώτοι διορισμοί του κ. Τραμπ με ανησυχούν επίσης πολύ" είπε στους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ο οποίος έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

"Αντί για έναν κύκλο φίλων γύρω από την Ευρώπη, βλέπω ολοένα και περισσότερο έναν κύκλο προσώπων που όχι μόνο μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά έχουν και μια κοινή θέση", δηλαδή τη βούληση "να καταστρέψουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τις αξίες μας και την ΕΕ που εκπροσωπεί αυτές τις αξίες", συνέχισε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ - capital.gr
22/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin