Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία απέρριψε πρόταση της Κομισιόν για χαλάρωση της λιτότητας

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε μια έκκληση αξιωματούχων της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, να τονώσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας με την χαλάρωση της συνολικής δημοσιονομικής πολιτικής τον επόμενο χρόνο.


"Λαμβάνουμε μια επικριτική στάση απέναντι στην ανάλυση της Κομισιόν για τη συνολική λεγόμενη δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης", ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

"Υπό το πρίσμα των υψηλών ακόμη επιπέδων του χρέους στην ΕΕ, δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα για μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική", δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επίσης ανάγκη για ένα τέτοιο βήμα, εξαιτίας της εν εξελίξει οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

"Δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για ελιγμούς στην Γερμανία, λόγω των μεσοπρόθεσμων προκλήσεων", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η Κομισιόν χθες κάλεσε την Γερμανία να δαπανήσει περισσότερα σε μια χρονιά εκλογών, καθώς οι Βρυξέλλες μετακινούνται πιο μακριά από το mantra της λιτότητας, πιέζοντας για χαλάρωση των προϋπολογισμών των χωρών της ευρωζώνης το 2017.
  capital.gr
17/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin