Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Ελλάδα: Δεν είναι παραγωγική η κριτική που δέχεται η Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να επαναπροσδιορίζει και να αναζητήσει τους στόχους της συνεργασίας στο ευρωατλαντικό επίπεδο, εξέτασε την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων και αξιολόγησε την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μετά το πέρας του Συμβουλίου δήλωσε πως "η κριτική που ασκείται σήμερα στην Τουρκία δεν είναι παραγωγική".


Συγκεκριμένα ο Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε πως "επειδή εδώ και 24 χρόνια συμμετέχω με τον ένα ή άλλο τρόπο σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν περίοδοι με πολλή φιλική διάθεση – θα έλεγα, καμιά φορά παράλογη ακόμη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και περίοδοι όπως σήμερα που η κριτική απέναντι στην Τουρκία δεν είναι πάντα παραγωγική".

Παρομοίως για το θέμα των αμερικανικών εκλογών δήλωσε: "Νομίζω ότι, ως συνήθως, όποιος παρακολουθεί την πολιτική ζωή σε μια χώρα μέσω των δημοσκοπήσεων, μετά εντυπωσιάζεται για το πόσο πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις".

Τέλος ο Υπουργός σημείωσε ότι έγινε συζήτηση  για τις βαλκανικές χώρες, όπου έκανε αναφορά σε ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει με την Αλβανία και με την περιοχή γενικά των Βαλκανίων. "Η δική μας θέση είναι πως η Αλβανία πρέπει να ικανοποιήσει και τις πέντε προϋποθέσεις – και όχι μόνο τη μία που αφορά το δικαστικό – για να έχει ουσία η διαδικασία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς.
Πηγή: ΚΥΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin