Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ρέντσι : Αν χάσω στο δημοψήφισμα, φεύγω

Κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών σε περίπτωση που χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση απέκλεισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.


Καθώς η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει να επικρατεί το «όχι» και ο ιταλός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την 4η Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ο σχηματισμός μίας μεταβατική κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών χωρίς κομματική ταυτότητα. Σε αυτά τα σενάρια ο ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα έχει καμία ανάμειξη.

«Δεν μπορώ να είμαι κάποιος που διαπραγματεύεται μία συμφωνία με τα άλλα κόμματα για τη δημιουργία μία βραχύβιας κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης με περιορισμένο στόχο (την αλλαγή του εκλογικού συστήματος)», τόνισε για να προσθέσει τη βεβαιότητά του ότι το εκλογικό σύστημα θα αλλάξει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
 in.gr
17/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin