Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Το Βερολίνο επαινεί τη Βιέννη για το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες

Έπειτα από την έντονη κριτική που είχε ασκήσει στο παρελθόν η γερμανική κυβέρνηση απέναντι στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε παίξει η Αυστρία στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, την περασμένη άνοιξη, τώρα το Βερολίνο αλλάζει στάση και επαινεί τη Βιέννη δια στόματος του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών και μέλους του προεδρείου της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης Γενς Σπαν.


Σε συνέντευξή του το Σάββατο στην αυστριακή εφημερίδα "Cronen Zeitung", με την ευκαιρία επίσκεψης του στη Βιέννη, ο Γερμανός υφυπουργός, επισημαίνοντας την "πολύ καλή σχέση" των δύο χωρών, τονίζει πως "το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων ήταν ένα σημαντικό τμήμα της λύσης, είμαι ευγνώμων στην Αυστρία. Θα πρέπει και πάλι να συντονιζόμαστε στενά σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα".

Σε σχέση με τη Συμφωνία Ευρωπαικής Ενωσης-Τουρκίας για το Προσφυγικό, ο ίδιος υπογραμμίζει πως η Συμφωνία είναι σημαντική για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων, γιατί με τον τρόπο αυτό τερματίζονται οι πνιγμοί κατά τον διάπλου με λέμβους, ενώ για το ποιος θα έρχεται στην Ευρώπη δεν το αποφασίζουν οι διακινητές.
  zougla.gr
6/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin