Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Βρυξέλλες: Η Τουρκία να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την Τουρκία από την εκπλήρωση των επτά προαπαιτουμένων που εκκρεμούν, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες.


Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη βελγική πρωτεύουσα, Θάνος Αθανασίου, μετέδωσε ότι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε στην Άγκυρα τις υποχρεώσεις της, με αφορμή δηλώσεις και απειλές Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Οι ειδικοί της Κομισιόν θα δημοσιοποιήσουν έκθεση στην οποία θα καταγράφεται τυχόν πρόοδος για το θέμα, εντός του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα για συνολική συζήτηση με τις κοινοτικές Αρχές.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα, ο κύριος Σχοινάς είπε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι του παζλ της προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία.
 riknews.com.cy
25/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin