Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Τρεις αμερικανοί εκπαιδευτές σκοτώθηκαν από πυρά σε ιορδανική αεροπορική βάση

Τρεις αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στην είσοδο μιας αεροπορικής βάσης στη νότια Ιορδανία, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησε ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.


Ο ιορδανικός στρατός έκανε λόγο από τη δική του πλευρά για δύο αμερικανούς εκπαιδευτές νεκρούς και άλλους δύο τραυματίες, έναν αμερικανό εκπαιδευτή και έναν ιορδανό αξιωματικό.
"Τρεις αμερικανοί στρατιωτικοί συνολικά σκοτώθηκαν σήμερα στην Ιορδανία", δήλωσε ο Πίτερ Κουκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

"Οι στρατιωτικοί επέβαιναν σε οχήματα και πλησίασαν την πύλη ενός ιορδανικού στρατοπέδου εκπαίδευσης όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά ελαφρών όπλων", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν άλλο αμερικανό αξιωματικό ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας Ιορδανός άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι αμερικανοί στρατιωτικοί.

Όμως οι λόγοι για τους οποίους άνοιξε πυρ, είτε από πρόθεση να σκοτώσει τους αμερικανούς στρατιωτικούς, ή από "παρεξήγηση" δεν είναι ακόμη σαφείς, είπε ο αξιωματικός αυτός υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin