Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Με δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ απειλεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα την ερχόμενη χρονιά για το αν θα συνεχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του προς τις Βρυξέλλες ότι πρέπει «να πάρουν μια απόφαση» αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας.


Σε ομιλία του στην Άγκυρα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να είναι υπομονετικοί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια είπε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια ψηφοφορία για την ένταξη στην ΕΕ.

«Ας περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά απευθυνόμαστε στον λαό. Ας απευθυνθούμε στον λαό αφού αυτός είναι που θα πάρει την τελική απόφαση. Ακόμη και η Βρετανία απευθύνθηκε στον λαό. Η Βρετανία είπε, "ας βγούμε", κι έφυγαν», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε αυτόν τον μήνα πως οι συλλήψεις πολιτικών της αντιπολίτευσης και η έκταση των διώξεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος «θέτουν υπό αμφισβήτηση τη βάση για τη βιώσιμη σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία».

«Τι είσαι εσύ; Από πότε έχεις την εξουσία για να αποφασίζεις για την Τουρκία; Πώς μπορείς εσύ, που δεν έβαλες την Τουρκία μέσα στην ΕΕ επί 53 χρόνια, να βρίσκεις την εξουσία να παίρνεις μια τέτοια απόφαση;», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αυτός ο λαός παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις του, κόβει τον ομφάλιο λώρο του», πρόσθεσε.
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin