Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ερώτηση ΝΔ σε Κοτζιά για τη σύλληψη υπαλλήλων του αλβανικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά σχετικά με την σύλληψη από τις ελληνικές αρχές υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών που διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό αλυτρωτικού περιεχομένου στη χώρα μας, κατέθεσαν στη Βουλή η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπεύθυνος τομέα Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από  ποινικές, έχει και διπλωματικές προεκτάσεις, εξαιτίας της υπηρεσιακής ιδιότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

"Ζητάμε από τον Υπουργό Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, ώστε να αναδείξει τις επιπτώσεις αυτής και παρόμοιων ενεργειών στην ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας –Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δυο χωρών προϋποθέτουν, πριν απ’ όλα, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις από  πλευράς Αλβανίας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον".
 capital.gr
18/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin