Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ο Πούτιν καλεί τον Τραμπ να συνεργαστούν στη Συρία

Συνεργασία στον εμφύλιο της Συρίας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών ήταν ο βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την «προθυμία να χτιστεί ένας διάλογος μεταξύ των εταίρων της νέας κυβέρνησης, ο οποίος θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη ανάμειξη στις “εσωτερικές υποθέσεις” του άλλου».

Τόσο ο Τραμπ όσο κι ο Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους, σύμφωνα με την Washington Post.

Παράλληλα, αναγνώρισαν ότι το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ είναι «μη ικανοποιητικό», ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη προσπάθεια βελτίωσης τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το μεταβατικό γραφείο της διακυβέρνησης Τραμπ ανέφερε αργότερα ότι ο ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε προκειμένου να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ τονίζοντας ότι συζητήθηκαν κοινές απειλές και προκλήσεις, όπως επίσης και «θέματα στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας», αλλά και μακροχρόνια ζητήματα διμερών σχέσεων.
 tanea.gr
15/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin