Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Erdogan: Ντρέπομαι γι’ αυτά που γίνονται στη Συρία

“Ντρέπομαι γι’ αυτά που γίνονται στη Συρία. Όταν βλέπω στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Μεσόγειο, το Αιγαίο τους μουσουλμάνους να σπρώχνονται για να πάνε στην Ευρώπη ντρέπομαι. Αλλά από την άλλη αυξάνεται και το μίσος μου.


Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του παιδιού Αϊλάν στα εξώφυλλα των περιοδικών το μίσος μου αυξάνεται”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη με θέμα “Ο ρόλος των γυναικών στην ανάπτυξη”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στις χώρες της δύσης είπε «η αντίληψη του η δική μου τρομοκρατία είναι καλή και η δική σου κακή οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Επειδή οι τρομοκρατικές οργανώσεις τρέφονται με αίμα και βία κάθε στιγμή μπορεί να στραφούν εναντίον και των χωρών που τους στήριξαν», ανέφερε.

Για τη Συρία και το Ιράκ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι προσπαθούν να τους νουθετήσουν επειδή ασχολούνται με το Ιράκ και τη Συρία. «Εμείς έχουμε σύνορα με αυτές τις χώρες, πως να μην ενδιαφερθούμε; Ως μια χώρα που φιλοξενεί στα χώματά της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έχει διακινδυνεύσει για να σβήσει την φωτιά που καίει στην περιοχή είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη. Μέχρι στιγμής ξοδέψαμε 14 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες. Η ΕΕ μας έδωσε τον λόγο της. Μας είπε “αρχές του Ιουλίου θα σας δώσουμε 3 δις ευρώ”. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα τα χρήματα που πήραμε ήταν 200-250 ευρώ. Γιατί; Δεν είναι ειλικρινείς. Είπαν θα στείλουμε 3 δις ευρώ και ακόμη θα έρθουν», ανέφερε.
 riknews.com.cy
2/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin