Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ντομπρόβσκις: Αβέβαιο αν θα έχουμε συμφωνία στο Eurogroup

Αβέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, παρά την αισιοδοξία πως η β΄ αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.


«Υπάρχει σημαντική πρόοδος και μπορούμε να περιμένουμε ότι σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε την αξιολόγηση» επισήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος ωστόσο, δήλωσε πως «δεν είναι σίγουρος, εάν αυτό θα συμβεί στη συνεδρίαση τoυ Eurogroup, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η Κομισιόν συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και εξήγησε ότι η Επιτροπή αυτή τη στιγμή, αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 - 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πλεόνασμα 3,5%.

Ειδική μνεία έκανε και στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις για την αγορά εργασίας συνεχίζονται. Τέλος, όσον αφορά το χρέος, διαβεβαίωσε ότι στο προσεχές Eurogroup θα συζητηθούν ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει και το EuroWorking Group, με στόχο την αξιολόγηση της ελληνικής προόδου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin