Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τουρκικές NAVTEX για Καστελλόριζο: Ο Τούρκος επιτετραμμένος εκλήθη στο ΥΠΕΞ

Σε επικίνδυνα παιχνίδια στο Καστελλόριζο επιδίδεται η Aγκυρα, όπως φάνηκε από μπαράζ τουρκικών NAVTEX, οι οποίες αφορούσαν μεν την άσκηση με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελλόριζου, εγκλώβιζαν δε το ελληνικό νησί αποκόπτοντάς του πρακτικά την επικοινωνία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.


Η τουρκική NAVTEX 717/16, η οποία προέβλεπε ασκήσεις για σήμερα και την Τρίτη, απορρίφθηκε άμεσα από την Ελλάδα, ενώ ο Τούρκος επιτετραμμένος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα και ρηματική διακοίνωση. Στον επιτετραμμένο τονίστηκε ότι στην τουρκική NAVTEX απεικονίζεται παρανόμως έδαφος ελληνικής κυριαρχίας, ενώ καταπατείται βάναυσα και το μνημόνιο συνεργασίας Παπούλια-Γιλμάζ που καθορίζει αυτού του τύπου τις σχέσεις.

Αμέσως μετά την ελληνική διαμαρτυρία, η τουρκική NAVTEX 717/16 αποσύρθηκε, ωστόσο αντικαταστάθηκε με άλλες (723/16 και 724/16), οι οποίες καθόριζαν εκ νέου το πεδίο βολής που προτίθεται να χρησιμοποιήσει το τουρκικό Π.Ν.

Στην περιοχή υπάρχουν σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να παρακολουθήσουν αύριο την τουρκική κινητικότητα.
 kathimerini.com.cy
12/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin